My Net ירושלים 30.05.2018
מקור ברוך: מבנה טיפת חלב קרס לפני 4 שנים – הילדים נשארו ללא חיסונים
נופר רומי | My Net ירושלים | פורסם 30/05/18 16:15

לחצו לקריאת הכתבה באתר My Net ירושלים »

המבנה תקוע – והילדים עשוים לשלם את המחיר: תושבים במקור ברוך מפנים בשבועות האחרונים אצבע מאשימה כלפי משרד הבריאות, שלטענתם תוקע את פתיחתה המחודשת של טיפת החלב בשכונה שסגורה כבר יותר מארבע שנים. "אנחנו רוצים לחסן את הילדים שלנו, אבל לא יכולים", הם טוענים.

לפני יותר מארבע שנים, בזמן סערת השלגים של חורף 2013, קרס גג סניף טיפת החלב של שכונת מקור ברוך. מאז לא נפתחה כל תחנה אחרת לתושבי השכונה, למרות הבטחות רבות מהעירייה וממשרד הבריאות.

הטענה המרכזית של הרשויות היתה שאין באזור מבנה שיכול להחליף את התחנה המושבתת. לאורך השנים עלו מספר חלופות, אך אף אחת מהן לא התממשה. "הם פגשו אותנו לפני פחות משנה, רשמו את כל התלונות וההצעות שלנו, הבטיחו שישקלו אותן – ולא שמענו מהם מאז", אומרת השבוע חגית בן אהרון, פעילה חברתית ותושבת מקור ברוך/גאולה.

לאחרונה התבשרו התושבים שהוקצה עבורם מבנה ושבנייתו הסתיימה, אך בשיחות עם עובדי העירייה נמסר להם כי פתיחת התחנה מתעכבת בשל היעדר אישור רשמי של משרד הבריאות. "אנחנו רוצות להיות אחראיות, כמו שהיינו עם הילדים הגדולים שלנו, ולחסן גם את הקטנים, אבל זה כמעט בלתי אפשרי", מסבירה בן אהרון. "שולחים אותנו לשכונות מרוחקות. אנחנו נאלצות להסתובב עם כמה ילדים בתחבורה ציבורית או להשאיר אותם בבית עם בייביסיטר. זה לא נגיש לנו ולא נוח וחלק מהאימהות לא מחסנות בגלל זה את הילדים שלהן.

בין הפעילים שמנסים לקדם את הנושא נמצא משה כהן, חבר הנהלת מתנ"ס הבוכרים, שפועל כבר למעלה משנתיים פועל מול הרשויות השונות. "כבר אין תירוצים. יש מבנה של 120 מטר שמוכן לפעילות וכל מה שנותר זה לקבל תקצוב ממשרד הבריאות. אנחנו מקווים שבקרוב נקבל תשובה חיובית", הוא אומר.

משרד הבריאות: "בחנו את הנושא ובימים הקרובים עומד לצאת אישור על פתיחת התחנה.

בתוך כך, כפי שפורסם ב"כל העיר", במרכז המסחרי בהר חומה, ברחוב אליהו קורן, ישנן כ-60 מקומות חניה. מתוכן, אין אף חניה שמיועדת לנכים, כך על פי עו"ד אורי ישראל פז, אשר שלח בשם לקוחותיו מכתב לעירייה "בדרישה לסמן חניות נכים במרכז המסחרי בהר חומה – התראה חמורה לפני נקיטת הליכים משפטיים לפי חוק תובענות ייצוגית".
יובל וגנר, נשיא עמותת נגישות ישראל, התייחס לדברים ואמר בין השאר כי "זה לא תקין. על פי החוק, נדרש שיהיו חניות נכים מסומנות כחלק מתקנות נגישות למקום קיים, וצריך להבין שזה אינטרס של בעלי החנויות". בעירייה טענו כי "לאחר בדיקה מקיפה נמצא כי נכון לסמן מקום חניה כללי אחד – לרכב נכים גדול. סימון החניה הועבר לתכנון מהנדס תנועה ולקבלת אישור רשות תמרור. יש לציין כי לא קיימות תקנות לגבי סימון מקומות חניה לאורך הרחוב, אשר מחייבות כמות מקומות חניה לנכים, ומחלקות הסדרי תנועה ונגישות עובדות על פי נוהל של סימון שני אחוזים מכלל החניות, המסומנות לרכב נכה".